Роджър Федерер спечели за рекорден 10-и път титлата от тенис турнира

...
Роджър Федерер спечели за рекорден 10-и път титлата от тенис турнира
Коментари Харесай

Федерер спечели 10-а титла в Хале

Роджър Федерер завоюва за рекорден 10-и път купата от тенис турнира на тревни кортове в Хале (Гер), откакто на финала се наложи със 7:6 (2), 6:1 над Давид Гофен (Бел) след единствено час и 23 минути игра. Победата бе общо осма за него против белгийския противник против единствено една загуба (на заключителния шампионат на АТР в Лондон през 2017 г.) и му донесе общо трети трофей за 2019 година Така рекордьорът по трофеи от шампионатите в Големия шлем (20) към този момент в 16 спортни сезона има завоювани три или повече купи.

Триумфът приближи Маестрото още повече до безконечния връх на Джими Конърс по турнирни трофеи. Легендарният американец има 109, до момента в който швейцарецът е към този момент със 102. Финалът в Хале бе 13-и в кариерата на Роджър, а 10-ата победа в тези финали значи, че Хале става първият шампионат, от който той има двуцифрен брой купи. Федерер е печелил неведнъж още 4 шампионата - в Базел (9 пъти), " Уимбълдън " и в Дубай (по 8) и Синсинати (7).

И още едно достижение - Роджър стана най-възрастният победител в шампионат от веригата на АТР, откогато тя бе основана през 1990 година Досега №1 бе хърватинът Иво Карлович, който победи през 2016 година в Лос Кабос, когато бе на 37 години, 5 месеца и 13 дни. Вчера Федерер бе на 37 години, 10 месеца и 15 дни. Това достижение въпреки всичко е надалеч от абсолютния връх за най-възрастен първенец, който се държи от именития австралиец Кен Розуол, който през 1977 година взима последната си купа на шампионат в Хонконг, когато е на 43 година

" Невероятно е. Някак не имах вяра, че ще мога да го направя още веднъж - съобщи Федерер. - Но не го мислих доста. Просто играех мач за мач, тъй като тези от втория и третия кръг бяха тежки. Никога не съм си представял, че ще печеля, само че в този момент това е действителност. За първи път в кариерата си спечелвам 10 трофеи от едно място, тъй че това в действителност е специфичен миг за мен. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР